Bakgrund/Kontakt

Använd formuläret

för kontakt:

 
 
 
 
 

Jan Kenneth föddes i början på 1960-talet i Örebro, men flyttade snart med sin familj till Surahammar och sedan till Haninge, där han växte upp. Efter gymnasiet följde studier vid Betelseminariets musiklinje i Bromma och något år senare kantorsexamen i Uppsala. Första kantorstjänsten varade ett år i Andreaskyrkan, Stockholm. Några år i Malmö och studier i Arrangering/Komposition vid Musikhögskolan i Malmö följde.

Flyttade till Örebro och arbetade som kantor på flera platser runt om i länet och läste också Komposition på Musikhögskolan i Örebro. Under studietiden var Jan Kenneth med och startade föreningen Musikspektra T.


Jan Kenneth har en examen i Arrangering/Komposition från Musikhögskolan i Malmö, där han studerade för Rolf Martinsson, Sten Ingelf och Hans Gefors. Därefter har det också blivit påbyggnadsstudier vid Musikhögskolan i Örebro i Komposition för Anders Flodin, Olof Persson, Olov Helge samt EAM för Rolf Enström.


Musikaliskt rör sig Jan Kenneth lätt mellan de flesta genrer, alltifrån barock till modern konstmusik, jazz, pop, gospel, folkmusik samt gammal och ny sakral musik.